Adaugat : 13 Noiembrie 2014
Parohia „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan din Capitală, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, a organizat ieri, 12 noiembrie, în trapeza din curtea bisericii, o acţiune de donare de sânge. Campania „Dăruieşte o picătură de viaţă“ a parohiei bucureştene s-a aflat la a treia ediţie.
Lipsa unităţilor de sânge din cele peste 50 de spitale bucureştene, precum şi dorinţa de a săvârşi o faptă bună au fost motivele pentru care numeroşi tineri şi adulţi din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan, Protoieria Sector 3 Capitală, au venit în curtea bisericii pentru a dona sânge. După completarea fişelor de donare şi recoltarea unor picături de sânge pentru analize au fost primiţi 35 de donatori. „Am avut puţine emoţii înainte de a dona, dar totul a decurs foarte bine. Am donat pentru că m-am gândit să fac o faptă bună şi, dacă vrea Bunul Dumnezeu, să ni se ierte greşelile făcute. Este o faptă de ajutorare a aproapelui şi o infimă parte din ceea ce a făcut Domnul Hristos, Care Şi-a dat sângele pentru toţi oamenii“, a spus Nicolae Rotaru, cântăreţ al Bisericii „Sfântul Nicolae“ a Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan.
Donatorii au primit din partea parohiei o masă consistentă, adeverinţă pentru o zi liberă şi pentru reducerea la transport, iar bonurile de masă au fost donate pentru ajutorarea oamenilor în vârstă şi săraci aflaţi în evidenţa parohiei. De asemenea, cei care nu au putut dona, din cauza stării de sănătate sau a vârstei, au contribuit cu alimente pentru donatori. „Am donat şi eu pentru că puterea exemplului convinge mai mult decât vorba şi este foarte important ca noi să facem aceasta pentru aproapele nostru din credinţă, şi nu ca să primim ceva în schimb, iar această grijă faţă de aproapele trebuie să ajungă chiar până la dăruirea de sânge. La prima minune, Mântuitorul a transformat apa în vin, iar la ultima minune a transformat vinul în sânge. Pentru această credinţă atâţia martiri şi-au vărsat sângele. De aceea, tot din credinţă, pentru semenii noştri trebuie să donăm sânge“, a subliniat pr. Daniel Goga, parohul bisericii Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan. „Este al treilea an când organizăm această campanie de donare de sânge şi am încercat să îi sensibilizăm pe toţi tinerii şi credincioşii noştri să vină, pentru că nu ne putem mântui decât împreună, iar dacă vin la biserică din credinţă, e bine ca aceasta să se reflecte în fapte bune. Donarea de sânge este una dintre acele fapte bune săvârşite de oameni, fiindcă au posibilitatea ca prin sângele lor să salveze chiar trei sau patru vieţi“, a precizat pr. Marius Fănel Suiugan, slujitor la Parohia „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan.
O campanie mai amplă de donare de sânge este organizată, cu binecuvântarea Patriarhului României, şi de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea părintelui arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarhul paraclisului. Aceasta a început în data de 7 octombrie şi se desfăşoară, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi instituţii de stat şi de învăţământ din întreaga ţară, până spre sfârşitul lunii decembrie. „Aceste campanii de donare de sânge sunt bine-venite pentru că în România încă este lipsă de sânge. Primii care beneficiază sunt copiii care au boli incurabile, precum leucemia, apoi femeile gravide şi alte cazuri grave. E bine ca oamenii să vină regulat la donare, fiindcă, de exemplu, majoritatea copiilor bolnavi de leucemie au nevoie de trombocite care nu se pot recolta de la un donator nou, ci după cel puţin trei donări“, a explicat dr. Adela Cârstea, medic primar MG.
Ioan Busaga
Sursa: ziarullumina.ro