Adaugat : 16 Mai 2016
Luni - 16.05.2016, orele 19,00, va avea loc întâlnirea/seara spiritual - duhovnicească cu tema: "Bătrânii frumoşi şi liberi (o perspectivă inedită asupra fericirii) - O provocare pentru Tine(ri)!", susţinută de către invitatul nostru de onoare, în persoana Domnului Cornel Constantin Ciomâzgă - scriitor, publicist, jurnalist şi mărturisitor creştin...
În cadrul acestei conferințe vor fi împărtășite celor prezenți considerații inedite referitoare la teme fundamentale ale gândirii creștine:
- O perspectivă inedită asupra tinereții.- om și Dumnezeu;- tineri și bătrâni;- tineri fără bătrâni;- bătrâni fără tineri;- bătrânețe fără tinerețe și tinerețe fără bătrânețe. Câteva considerații despre conferențiar:- Cornel Constantin Ciomâzgă, născut în 28 martie 1956, în preajma Mânăstirii Neamţului, este un jurnalist și scriitor român contemporan. A debutat sub pseudonimul Cornel Cupșa.- Carieră:A studiat regie de teatru și film, apoi a continuat cu studii de psihologie și teologie. În 1990 a fost redactor la Zig-Zag, săptămânalul cu cel mai mare tiraj postrevoluționar, apoi redactor la săptămânalul Tinerama. În 1991 a devenit redactor-șef al primului post de radio particular din România, Fun-Radio. Între 1992 și 1996 a fost director general la Radio Tinerama. Între 1992 și 2002 a fost director general și fondator al societății Romanian Advertising Media. Între 1993 și 2003 a fost președintele Asociației Jurnaliștilor Europeni — filiala România. A fost profesor la facultatea de Jurnalistică din București. În 2001 a realizat primul curs de psihologie creștin-ortodoxă. În 1990 a realizat primul format de emisiune talk-show din România, urmând realizarea a peste 200 de emisiuni de talk-show radiofonic cu cele mai importante personalități ale vremii.
- Publicații:
• Între anii 1980–1990 publică tablete satirice, eseuri și versuri în presa vremii.
• În 2000 a realizat filmul documentar ”Semne”, vorbind pentru prima dată despre moaștele preotului Ilie Lăcătușu.
• Unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi, Cornel Constantin Ciomâzgă se retrăgea prin anii 2000 în chiliile unor mânăstiri pentru a ieşi de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind în foarte scurtă vreme best-seller. De atunci şi până acum cartea sa “Lucrarea” a fost declarată de mai multe ori "cel mai căutat roman românesc postrevoluţionar", tirajele epuizându-se de fiecare dată cu rapiditate. În anul 2014 a scris romanul de excepţie "Se întorc morţii acasă".
• Timp de zece ani, scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, numai de el ştiute, pentru ca acum să revină, iată, cu o nouă carte ce se anunţă a fi cu mult mai răvăşitoare decât cea dintâi, devenind și ea un best-seller. Opera are un subiect “împrumutat tot din realitate", cum zice autorul, având ca personaje principale un călău şi victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa incredibilă, spre a trăi împreună o experienţă incredibilă. “Se întorc morţii acasă” este un proiect complex ca partitură literară, având în compoziţie poveste, învăţătură şi pildolologie creştină. Este o carte pe un subiect amplu şi complex. Un subiect de-a dreptul terifiant, termenul, de data aceasta, nefiind nicidecum unul de marketing. Este o carte de mărturii, o predică şi o cateheză, o ilustrare a unei bune prize la realitatea duhovnicească ortodoxă, este tabloul unei metanoia, o chemare la metanoia şi la ruga neîncetată. Lectura volumului „Se întorc morţii acasă” ne conferă un sentiment tonic întrucât, pe măsură ce-l parcurgi, simţi că autorul se roagă împreună cu tine.
- Premii:
• Premiul „Marconi” pentru activitatea publicistică;
• Premiul Asociației Jurnaliștilor Europeni;
• Premiul Fundației „Secolul XXI”;
• Premiul Asociației „21 Decembrie”;
• Premiul Comitetului Național Român pentru UNICEF.
- Intrarea, după cum bine ştiţi, este liberă!...